Câți bani produce un club privat de Liga 3 la un meci pe teren propriu

Este cunoscut faptul că majoritatea cluburilor de fotbal din România trăiesc la limita subzistenței, de multe ori chiar dacă sunt deținute de o instituție a statului.

Pentru a vedea care este situația la cluburile de fotbal deținute de suporteri, am analizat veniturile și cheltuielile realizate de SR Brașov și Olimpia MCMXXI Satu Mare, ambele din Liga 3.

Conform datelor publicate de SR Brașov, cu ocazia meciului disputat pe teren propriu împotriva celor de la Cetate Râșnov, în 2 septembrie, clubul a încasat 9.635 lei și a cheltuit 9.082 lei.

Încasările au venit din vânzarea a 460 de bilete (7.500 lei), 1.075 de lei fiind aduși din vânzarea de obiecte promoționale și 1.060 de lei din vânzarea de abonamente.

Banii au fost cheltuiți pentru baremul de arbitraj: 4.400 lei, asistență medicală: 1.650 lei, servicii de pază: 1.532 lei și chiria stadionului: 1.500 lei. La meci au fost prezenți 550 de spectatori (copiii au avut intrarea gratuită).

Câți bani a făcut Olimpia Satu Mare la primul meci pe teren propriu?

FC Olimpia MCMXXI Satu Mare, club deținut de suporteri, a evoluat în prima etapă de Liga 3 pe teren propriu cu Sănătatea Cluj. La meciul din 25 august s-au încasat 6.718 lei și s-au cheltuit 5.500 lei.

Clubul poate fi susținut de fani dacă devin membri cotizanți pentru 120 lei, echivalentul a 10 lei pe lună sau prin donații pe noua platformă dezvoltată cu ajutorul Băncii Transilvania.

ȘTIRI FOTBAL | ȘTIRI SUPERLIGA | ȘTIRI LIGA 2 | ȘTIRI LIGA 3

- Publicitate -
- Publicitate -