Steaua vs Rapid, derby în Cupa României! Cum arată grupele competiției

Alte partide interesante în această fază a competiției vor fi CFR Cluj - Rapid, Steaua - Universitatea Cluj, DInamo - FC FCSB și Universitatea Craiova - Farul Constanța

La sediul Federației Române de Fotbal s-au tras la sorți, într-o atmosferă tristă, specifică fotbalului românesc, grupele Cupei României ediția 2023-2024.

Cel mai interesant duel va fi SteauaRapid, care va avea loc în etapa a doua, în Ghencea. Este o reeditare a duelului din 2018, din Liga a IV-a, când cele două protagoniste (Rapid evolua atunci sub numele de Academia Rapid) au atras peste 36.000 de spectatori pe Național Arena.

Cum arată componența grupelor competiției

Grupa A: Corvinul Hunedoara (3a), Progresul Pecica (3b), Chindia Târgoviște (2a), FC Hermannstadt (2b), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1a), Petrolul Ploiești (1b)

Grupa B: Steaua (3a), CSM Alexandria (3b), Universitatea Cluj (2a), FC Botoșani (2b), Rapid (1a), CFR Cluj (1b)

Grupa C: SCM Zalău (3a), FC Bihor Oradea (3b), SC Oțelul Galați (2a), Dinamo (2b), FC U Craiova FC (1a), FC FCSB (1b)

Grupa D: Gloria Buzău (3a), CS Tunari (3b), UTA Arad (2a), FC Voluntari (2b), Farul Constanța (1a), Universitatea Craiova (1b)

Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3 la nivelul grupei relevante, după cum urmează: Etapa 1: 3b-1b; 2b-1a; 3a-2a; Etapa 2: 2a-1b, 3a-1a, 3b-2b și Etapa 3: 1a-1b, 2a-2b, 3a-3b.

Meciurile din grupe se desfășoară pe terenurile echipelor mai slab clasate în sezonul precedent. Primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală.

Steaua are cele mai multe cupe în palmares

Steaua București are cele mai multe Cupe ale României câștigate, 20 de trofee, fiind urmată de Dinamo București și Rapid, fiecare câte 13 trofee, Universitatea Craiova (5 trofee) și CFR Cluj (4 trofee). Sepsi OSK este deținătoarea la zi a Cupei României.

ȘTIRI FOTBAL | ȘTIRI SUPERLIGA | ȘTIRI LIGA 2 | ȘTIRI LIGA 3

- Publicitate -
- Publicitate -