Palmaresul istoric al „Craiovei Maxima” aparține doar Universității Craiova

Conform motivării publicate de Curtea de Apel din Timișoara, Universitatea Craiova deține palmaresul istoric al „Craiovei Maxima”, în timp ce FCU Craiova nu are niciun drept asupra acestuia.

Astfel, similar cu situația de la Steaua, societatea comercială FC Universitatea Craiova nu a deținut niciodată palmaresul istoric al Universității.

Chiar dacă FCU Craiova a susținut că palmaresul urmează entitatea juridică, Curtea de Apel a arătat clar că în lipsa unui act care să ateste acest transfer, palmaresul a rămas la clubul sportiv, fiind parte a patrimonului acestuia.

Mai mult, Curtea arată că, deși pentru o perioadă Universitatea Craiova nu a mai avut o secție de fotbal, nu și-a pierdut dreptul asupra palmaresului secției de fotbal.

În plus, Curtea a arătat că, deși în actul constitutiv al FCU Craiova se menționează că societatea este continuatoarea echipei istorice a Universității, acest aspect nu are nicio valoare juridică.

Situația de la Universitatea Craiova este similară cu cea de la Steaua, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arătând că Steaua București deţine palmaresul secţiei de fotbal din perioada 1947-1998 şi nu l-a înstrăinat niciodată

ȘTIRI FOTBAL | ȘTIRI SUPERLIGA | ȘTIRI LIGA 2 | ȘTIRI LIGA 3

- Publicitate -
- Publicitate -