Steaua trece ușor de Ceahlăul după un meci spectaculos, cu un MVP neașteptat

Steaua a trecut astăzi de Ceahlăul, în primul meci al etapei a 11-a din Liga 2, scor 3-1. Cel mai bun jucător al meciului a fost tânărul fundaș lateral, David Maftei.

Jucătorul împrumutat de Steaua de la Farul, 19 ani, joacă pe postul de fundaș dreapta, iar în partida de azi a marcat o dublă, ambele goluri fiind reușite după pasele lui Chipirliu

„Militarii” au deschis scorul repede, în minutul 12. Drăghici pătrunde în careu din lateral stânga, pasează perfect în fața porții, Chipirliu ajunge primul la balon, cu toată opoziția fundașilor adverși, și împinge mingea în plasa porții.

Ocazie imensă a steliștilor în minutul 23. Vîrtej pasează la Maftei, fundașul lateral trimite o pasă ideală în careul mic, la Chipirliu, dar șutul golgheterului ligii secunde este respins simplu de portar.

O nouă ocazie pentru „roș-albaștri” în minutul 30. Maftei centrează în careu, un fundaș al Ceahlăului respinge până la Buziuc, iar șutul atacantului stelist trece peste poartă.

Ceahlăul prea inițiativa, presează și trimite două șuturi de la aproximativ 20 de metri de poartă, ambele respinse de Frânculescu. La al doilea șut, mingea sare de la portarul stelist la un jucător al oaspeților, dar șutul acestuia trece mult peste poartă.

O nouă ocazie imensă pentru Steaua în minutul 38. Chipirliu pasează frumos pentru Maftei, pe culoar, fundașul stelist trimite în centrul careului, la Sierra, dar șutul spaniolului, aflat într-o poziție excelentă, trece peste poartă.

În finalul reprizei notăm o cursă impetuoasă a fundașului central Vîrtej, care pleacă cu mingea din jumătatea proprie și centrează în careu către Chipirliu și o semi foarfecă a lui Raicu, ambele ocazii fără rezultat pe tabelă.

Până la pauză se face 2-0. Un jucător al Ceahlăului pierde mult prea ușor o minge în apropiere de centrul terenului, Chipirliu preia balonul, îl trimite pe culoar la Maftei, iar șutul tânărului fundaș intră în plasă, deși este atins de portarul Wynney.

Ceahlăul începe perfect a doua repriză. Pedro Albino pune latul la o minge trimisă în careu, Frânculescu respinge, mingea sare la Neicuțescu, care înscrie cu latul din centrul careului.

Gazdele răspund în minutul 55, Chipirlui trimite o pasă „minunată”, pe culoar, la Matei, acesta pendulează frumos și șutează la poartă, dar Wynney respinge în corner.

Maftei reușește dubla în minutul 59. Boiciuc trimite o pasă în careu, la Chipirliu, atacantul face o preluare cam lungă, dar mingea ajunge la Maftei, liber, care înscrie simplu.

Trei minute mai târziu, defensiva stelistă se apără aproximativ, mingea nu este respinsă și ajunge la Neicuțescu, aflat în partea stângă a terenului, nemarcat, dar șutul nemțeanului șterge bara transversală.

Până la final mai notăm doar debutul la echipa mare a juniorului Andrei Cristea, produs al Academiei Steaua, introdus în teren în minutul 90+4 în locul lui David Maftei.

STEAUA BUCUREȘTICEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ
FrânculescuWynney
Maftei (Cristea 90+4′)Pedro Albino
VîrtejJalbă
BețaVișinar (C)
Ad. IlieOltean (Anton 78′)
DrăghiciFărăgău (Bacalu 69′)
Sierra (Dobrescu 90+4′)Joao Jaquite (Copoț-Barb 78′)
MancusoOnișa (Savu 24′)
Raicu (Matei 54′)Akwasi (Forizs 78′)
Chipirliu (C) (Bărbulescu 80′)Neicuțescu
Buziuc (Boiciuc 54′)Cortelezzi
Antrenor: Daniel OprițaAntrenor: Cristian Pustai
Rezerve neutilizate:
Pop – Avram, Walace, Topuzov
Rezerve neutilizate:
Barna – Selmani, Petkov, Larrauri

ȘTIRI FOTBAL | ȘTIRI SUPERLIGA | ȘTIRI LIGA 2 | ȘTIRI STEAUA

- Publicitate -
- Publicitate -