Scor de tenis cu Progresul Spartac și Steaua e pe loc de play-off

Steaua a trecut cu 6-1 de Progresul Spartac, într-un meci contând pentru etapa 14 din Liga 2, disputat în deplasare, la Clinceni, în fața a aproape o mie se suporteri roș-albaștri.

Partida a fost echilibrată în prima repriză, cu gazdele de la Progresul oferind o replică solidă „militarilor”, dar în a doua parte a existat o singură echipă pe teren, Steaua.

De altfel, prima mare ocazie a partidei a aparținut gazdelor. În minutul 24, Solet trimte o pasă pe culoar pentru Petcu, în careu, Frânculescu iese la întâmpinare, iar șutul atacantului progresist lovește bara porții.

Doar trei minute mai târziu, Maftei centrează din corner, Boiciuc deviază balonul cu capul la bara a doua, iar golgheterul ligii secunde Bogdan Chipirliu e acolo și înscrie cu capul, dintr-un metru.

În minutul 29 se face 0-2. Același David Maftei, care va fi cel mai bun jucător de pe teren, sprintează pe partea dreaptă, trimite pe jos în careu, Purice este primul la balon, dar lovește prost balonul și își înscrie un autogol.

Progresul Spartac revine în joc în minutul 34. Un șut este trimis în blocajul fundașilor steliști, balonul sare în stânga la Florescu care trimite un șut plasat, din voleu, lângă bara din dreapta.

La faza următoare, Steaua face 3-1. „Militarii” au o altă lovitură de colț, Maftei centrează în careul mic, Vîrtej reia cu capul pe poartă, portarul respinge în față, Sierra urmărește mingea și înscrie din 4-5 metri.

Repriza secundă începe cu Steaua în atac. În minutul 53, militarii primesc o lovitură liberă de la 20 metri de poartă. Execută bine Chipirliu, dar portarul respinge.

Doar un minut mai târziu, Maftei execută perfect o lovitură de colț la bara a doua, în careul mic, iar Chipirliu este „secerat“”” de un fundaș. Tot el execută excelent lovitura de pedeapsă.

În minutul 62 se face 1-5. Buziuc trimite o pasă genială, pe culoar, pentru fundașul lateral Maftei care scapă singur cu portarul, îl fentează și trimite mingea în plasă.

O nouă ocazie pentru steliști în minutul 73. Maftei execută din nou o lovitură de colț, Boiciuc trimite cu capul în fața porții, periculos, iar Purice respinge in-extremis în corner.

Avea să se termine 1-6. În ultimul minut regulamentar, fostul stelist Emilian Pacionel face un fault din postură de ultim apărător la marginea careului, primește cartonaș roșu, iar Steaua are o lovitură liberă ce avea să fie executată excelent de Buziuc, aflat la primul gol pentru roș-albaștri.

ȘTIRI FOTBAL | ȘTIRI SUPERLIGA | ȘTIRI LIGA 2 | ȘTIRI STEAUA

- Publicitate -
- Publicitate -