Universitatea Cluj câștigă în Ghencea, la debutul Stelei în grupele Cupei României

Universitatea Cluj a câștigat cu 3-1 primul meci din grupa B a Cupei României, pe stadionul Stelei București. „Militarii” sunt calificați pentru prima dată în fazele superioare ale competiției de la reactivarea secției de fotbal.

Programarea meciului la ora 16:15 este o anomalie incredibilă care a dus la o prezență de circa 2000 de spectatori la meci. Au fost și 10-15 suporteri ai U Cluj, „ajutați” de alți 10-15 suporteri de la Dinamo.

Incalificabil este faptul că FRF și televiziunile au preferat ca meciul dintre anonima CSM Alexandria și Universitatea Craiova să fie programat la ora 18:30, deși teleormănenii joacă pe micul stadion din Turnu Măgurele.

La fel de inexplicabilă este și mutarea partidei dintre Steaua și FC Argeș, programată inițial la o oră excelentă, 19:30, pentru data de 5 octombrie la ora 17:00.

Steaua a jucat mai bine, Universitatea Cluj a fost cu golurile

După un început mai bun al clujenilor, prima ocazie îi aparține lui Chunchukov. Chipirliu centrează perfect în careu, bulgarul lovește balonul cu capul, dar mingea trece pe lângă poartă.

În minutul 23 putea să fie 1-0 pentru Steaua. Adi Ilie centrează din stânga, Chipirliu se înalță peste portarul și fundașii oaspeților, dar trimite mingea puțin peste poartă.

Goool Universitatea Cluj în minutul 25! Mingea este scăpată în aut de un clujean, arbitrul nu vede, acesta pasează la Nistor, care trimite un lob perfect peste apărarea stelistă și Chipciu, singur, marchează simplu.

Steaua putea egala la faza următoare. Vătâjelu trimite prea încet o minge la propriul portar, Chunchukov e pe fază, ajunge primul la balon, dar nu reușește să trimită deloc puternic și mingea iese în aut de poartă.

În minutul 33 se face 0-2! Corner executat excelent de Nistor, Rober Sierra și Walace trec pe sub minge, iar Filip Ilie lovește balonul perfect cu capul și îl trimite în plasa laterală a porții steliste.

Universitatea Cluj face 3-0 în minutul 52! Vătăjelu pătrunde nestingherit în stânga terenului și pasează perfect, pe jos prin spatele apărării „militarilor”, iar Filip Ilie înscrie simplu.

Steaua are o șansă în minutul 63. Mingea se plimbă prin careul advers, ajunge la Buziuc care trimit un șut excelent, respins greu de Iliev. La faza imediat următoare Steaua marchează prin Buziuc care recuperează balonul!

Ocazie mare Universitatea Cluj în minutul 68. Daniel Popa este mai rapid ca fundașii Stelei, trimite perfect către Silaghi, în careu, dar Dobrescu este mai rapid și respinge în corner.

O nouă șansă bună de gol irosită de Steaua în minutul 78. Dobrescu centrează în careu, Buziuc trece pe sub minge, care sare cu noroc la Topuzov, liber, însă șutul bulgarului ajunge în peluza oaspeților.

Scorul putea să ajungă la 1-4 în ultimul minut. Silaghi scapă nemarcat în careu, dar șutul său este deviat de Mancuso și reținut de Pop. La faza imediat următoare, Vîrtej blochează un nou șut pe poartă al clujenilor.

ȘTIRI FOTBAL | ȘTIRI SUPERLIGA | ȘTIRI LIGA 2 | ȘTIRI LIGA 3

Ultimele

Frate, frate, dar nu și pe puncte! Corvinul, victorie mare în Ghencea

Corvinul Hunedoara a plecat cu toate cele trei puncte din duelul disputat cu Steaua, în Ghencea. Deși galeriile celor...